fbpx
Γίνεται φόρτωση...

Menu

6939060303

info@djschool.gr

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος Dj

Dj School AthensΝέα & άρθραΆρθραΤι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος Dj
Dj School AthensΝέα & άρθραΆρθραΤι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος Dj
Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος Dj

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νέος Dj

Δημοσιοποιημένο σε Άρθρα

Το επάγγελμα του DJ είναι από τα επαγγέλματα τα οποία έχουν να κάνουν με την διασκέδαση των ανθρώπων σε διάφορες στιγμές της ζωής τους, από τις πιο απλές (πρωινή, απογευματινή, βραδινή έξοδος για φαγητό, καφέ, ποτό) έως τις πιο σημαντικές (πάρτυ γενεθλίων, πάρτυ ονομαστικής εορτή, γάμος, βάπτιση κτλ.)

Το επάγγελμα του DJ επίσης, είναι ένα επάγγελμα το οποίο ο καθένας μπορεί σε ένα μικρό βαθμό να το εξασκήσει ερασιτεχνικά σπίτι του. Μπορούν όμως  όλοι να περάσουν στο επόμενο επίπεδο, αυτό του επαγγελματισμού;

Η απάντηση βρίσκεται στις σωστές βάσεις και στη πολλή εξάσκηση. Για να καταφέρουμε λοιπόν να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα πρέπει να αφιερώσουμε πολλές ώρες, να έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά, να ενημερωνόμαστε και φυσικά να αγαπάμε αυτό με το οποίο ασχολούμαστε, την μουσική.

Τα μουσικά ακούσματα στις μέρες μας είναι πάρα πολλά, ο καθένας από εμάς επιλέγει τι θα ακούσει βάση του προσωπικού του γούστου. Αυτό δεν ισχύει για κάποιον που θέλει να γίνει επαγγελματίας DJ. Οποιαδήποτε πορεία και αν ακολουθήσει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, απαγορεύεται να μην έχει στοιχειώδες γνώσεις και ακούσματα από τα βασικά τουλάχιστον είδη μουσικής, παγκόσμιας και εγχώριας.

Η τεχνογνωσία είναι και αυτή ένας βασικός παράγοντας για το ξεκίνημα και την εξέλιξη ενός DJ. Γνωρίζοντας καλά τα εργαλεία της δουλειάς μας, τις δυνατότητες τους, τις εφαρμογές τους, αισθανόμαστε πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθάει πάρα  πολύ το επάγγελμά μας και η ενημέρωση πάνω σε καινούρια πράγματα  είναι απαραίτητη. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρέπει να έχουμε τις βασικές γνώσεις που πάνω σε αυτές στηρίχτηκε η τεχνολογία για την εξέλιξη της.

Με λίγα λόγια πριν  πατήσουμε το ποντίκι του υπολογιστή μας και ανοίξουμε κάποιο dj program καλό θα είναι πρώτα να συνδέσουμε με τα χέρια μας τον ενισχυτή με την κονσόλα , τα cd player, τα ηχεία μας και να νιώσουμε την μαγεία της μίξης. Αυτός είναι βασικός κανόνας για να το ξεκίνημα ενός DJ και με τίποτα δεν πρέπει να τον παραβλέψουμε και να παρασυρθούμε από την ευκολία που μας παρέχει η τεχνολογία.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνει βασικός στόχος μας, η παραγωγή της μουσικής βιομηχανίας τρέχει σε ξέφρενους ρυθμούς και είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθούμε αν θέλουμε να είμαστε πάντα ‘μέσα στα πράγματα’. Η ενημέρωση βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στις καινούριες παραγωγές, αλλά και σε παλαιότερες στις οποίες ίσως δεν είχαμε δώσει την δέουσα προσοχή.

Σε μεγάλη αντίθεση με άλλους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών ο κλάδος του DJing έχει την μεγαλύτερη «πυκνότητα» σε «ορκισμένους υπηρέτες» του επαγγέλματος. Δεν είναι δύσκολο να συναντήσεις πολλούς ενθουσιώδεις DJs που θα δήλωναν παθιασμένα πως την δουλειά αυτή δεν την αλλάζουν με τίποτα. Και έχουν ίσως δίκιο. Κακά τα ψέματα είναι μια από τις ασχολίες που δεν κάνεις ούτε από ανάγκη, αλλά από τρέλα, πολλές φορές ίσως και από τύχη.  Απ’ την αντίπερα όχθη φυσικά υπάρχουν και DJs που ουσιαστικά δεν ξέρουν για ποιο λόγο δουλεύουν, ή ακόμα χειρότερα δεν ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους.

Το σίγουρο είναι ότι δεν κάνουμε όλοι για όλες τις δουλειές. Συνεπώς και οι DJS δεν είναι εξαίρεση. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε το ίδιο καλοί και πετυχημένοι σε όλα τα είδη, σε όλα τα γούστα, σε όλους τους χώρους, σε όλες τις συνθήκες...

νέος dj επαγγελματίας dj


14 11, 16